به گزارش مرکز خبر حوزه معظمله، عصر امروز در درس تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدسه حضرت معصومه(س) با اشاره به نامگذاری این روز به عنوان روز کمک به مردم سومالی، با ضروری دانستن این یاری رسانی، اظهار داشتند: قحطی زدگان این کشور نیازمند کمک مسلمین هستند.
ایشان با بیان این که دولتهای استعماری تمامی منابع ارزشمند این کشور را به غارت بردند، گفتند: امروز هم که خشکسالی بر این کشور حاکم شده است، واقعاً مردم آن در خطر هستند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به این که فقر و درماندگی مردم این کشور با فقرای هیچ کشور اسلامی قابل مقایسه نیست، افزودند: مردم سومالی مظلوم هستند و آب و غذا برای خوردن ندارند؛ از این رو همه مسلمانان باید سعی کنند به آنها کمک کنند.
ایشان، کمک کردن به مردم این کشور را آبروی ایران اسلامی دانستنه و یادآورشدند: کاروانها و کمکهای ایرانی اسلامی به این کشور اعزام شده است،ولی بر اثر شدت فقر در این کشور، این میزان کافی نیست؛ باید بیشتر کمک شود.
معظمله در ادامه سخنان خود در ادامه مباحث زندگی حضرت نوح نبی(ع) در قرآن کریم، به عذاب شدن قوم نوح اشاره کرده و گفتند: خداوند پاداش عمل خیر را 10 برابر میکند و گاهی هم به 700 برابر و حتی غیر قابل محاسبه بودن نیز میرسد، ولی در عذاب کردن، به اندازه گناه مجازات میکند.
ایشان با بیان این که گاهی مردم یک منطقه با اعمال و گفتار خود نشان میدهند که لایق زندگی نیستند؛ از این رو عذاب خداوند شامل حال آنها میشود، خاطرنشان کردند: قوم نوح نیز با رفتار و کردار خود نشان دادند که لایق زندگی در دنیا نمیباشد، از این رو عذاب خداوند بر آنها نازل شد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به به عذاب قوم نوح، ادامه دادند: قوم نوح که پیامبر خود را مسخره میکردند، مانند برگهای خشکیده روی آب حرکت میکردند و موجهایی که به اندازه کوه بود، آنها را در هم میکوبید.
ایشان ادامه داد: البته خداوند کشتی نوح(ع) که کشتیای ساده وابتدایی بود و توانی در برابر چنین امواجی را نداشت، با عنایت خود حفظ کرد و آنها را از آن حادثه نجات داد.
این مرجع تقلید در ادامه با اشاره به نکات موجود در این ماجرا اظهار داشتند: از این آیات بر میآید که خداوند برای مجازات افراد، لازم نیست که لشکری از آسمان فرو فرستد،بلکه با همان وسایل که مدتی نعمت او در میان مردم بود، آنها را عذاب میکند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی افزودند: همچنین خداوند برای حفظ مؤمنان نیز با وسایلی ساده حتی تار عنکبوت این کار را انجام میدهد.
ایشان در ادامه با اشاره به شهادت حضرت علی(ع)، خاطرنشان کردند: یکی از فضایل امیرالمؤمنین(ع) اازدواج با دختر پیامبر(ص) است که شیعه و سنی آن را سیدةالنساءالعالمین میدانند، میباشد که این ویژگی تنها مختص امام علی(ع) است.
معظم له همچنین نهجالبلاغه را از دیگر فضایل حضرت علی(ع) معرفی و عنوان کردند: از هیچ کدام از صحابه پیامبر(ص) خطبهای مانند یکی از خطبههای نهجالبلاغه پیدا نمیکنیم، خطبههایی که درسهای بزرگ اخلاقی، اعتقادی، اجتماعی، مدیریتی و... است.